Etelä-Pohjanmaan makein käyntikohde ja maankuulujen salmiakkien koti!

 

Yli 25 vuotta sitten avasi ovensa Ilmajoella Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla Suomen ensimmäinen aito polkagris-leipomo Namitupa. Pitkän yhteistyön perusteella Namitupa sai Ruotsista Grännasta polkakaramellien kotiseudulta opin ja oikeuden leipoa perinteisesti käsityönä punavalkoraitaisia polkakaramelleja vuodelta 1859 peräisin olevalla salaisella reseptillä. 

Vuosien saatossa ja tuotevalikoiman laajentuessa heräsi Namituvalla intohimo ja tahto tehdä Suomen parasta salmiakkia! Nykyään Namitupa tunnetaankin herkullisista ja jopa Salmiakki Finlandia palkituista salmiakeista.

Namituvan leipurit esittelevät karamellien valmistuksen saloja myös vierailijoille. Tehtaanmyymälästä voit lasiseinän läpi katsella karamellien leivontaa ja kokea tuulahduksen menneiden vuosikymmenten pienteollisuudesta. Tehtaanmyymälä on avoinna läpi vuoden arkisin klo 9-17, kesäkaudella (15.5-15.8) sekä joulun alla (1-23.12) myös lauantaisin klo 10-14.

Haluatko varmistaa, että pääset näkemään karamellien leivontaa?
Soita ennakkoon ja varmista päivän tuotantoaikataulu. Makeisten valmistusprosessi sisältää useita eri työvaiheita. 

Opastetut työnäytökset ryhmille – elämys sekä mielelle että kielelle!

 
Namitupa käyntikohteena soveltuu kaikille aina ekaluokkalaisesta eläkeläiseen. Opastettu tutustuminen karamellien valmistukseen ja historiaan on hauska, herkullinen ja opettavainen kokemus niin luokkaretkeläisille kuin sokkomatkailijoille. Työnäytökseen kuuluvat tietysti myös maistiaiset karamellitaikinasta.  Ei pääsymaksua. Varaa työnäytös ennakkoon puh. 06-424 1912  tai hyvaa@namitupa.fi.
 
Myymälässä on tarjolla myös kahvia sekä oikeilla marjoilla ja karamelleilla maustettua herkkupehmistä! Pullakahvit ryhmille ennakkovarauksesta.
 

Namituvalla vierailuun on mahdollista liittää myös muuta ohjelmaa laajasta ohjelmapalveluvalikoimastamme, esimerkiksi tunnelmallinen jokiristeily. Lisätietoja ohjelmista ja risteilyistä www.kivapäivä.fi ja www.lakeusristeilyt.fi .

Ohjelmapalveluna karamellileipurin oppiin

Ohjelmapalveluna pienryhmille on mahdollisuus tulla karamellitehtaalle ”töihin” leipomaan omat karamellit karamellileipurin ohjauksessa. Ohjelma soveltuu  2-16 henkilön ryhmille. Kesto ryhmäkoon mukaan n. 1h. Hinta 150€ sisältäen 5 hengen osallistumisen. Lisähenkilöt +16€/hlö. Hauska ja herkullinen ohjelmanumero polttareihin, tykypäiviin, synttäreihin & harrastusporukoille!

Toinen varsin suosittu vaihtoehto polttareihin, synttäreihin ja muihin juhliin on karamellienleivontasessio päivänsankarille. Päivänsankari  pääsee oikean karamellileipurin ohjauksessa valmistamaan karamelleja, jotka saa lähtiessään mukaansa. Muu seurue saa lasiseinän läpi katsella karkkimaakarin taikinointia, antaa työohjeita ja kannustaa.  Kuuman karamellimassan muokkaaminen kun ei olekaan ihan helppoa, mutta yleisölle sitäkin hauskempaa katsottavaa. Namit saa tehdä haluamaansa (tai seurueen esittämään) muotoon ja pakata mukaansa. Ohjelman kesto noin tunti. Hinta 95€.

Ohjelmapalvelut toteutettavissa myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Tiedustelut ja varaukset hyvaa@namitupa.fi tai puh. 06 424 1912.

Polkakaramellit leivotaan yhä vuodelta 1859 peräisin olevalla alkuperäisellä reseptillä. Tutustu tästä polkakaramellien mielenkiintoiseen historiaan!
Laatutonnilogo_pieni

Namitupa, Oy Freca Sales Ab
Kauppatie 27, 60800 Ilmajoki
puh. 06 424 1912, hyvaa@namitupa.fi.

Aukioloajat
Myymälä avoinna arkisin läpi vuoden klo 9-17.
Kesäkauden ja joulun alla (15.5-15.8, 1-23.12) myös lauantaisin klo 10-14. Ryhmille myös muina aikoina!